Resep Kue Cincin Ali Agrem goreng khas Sunda, Bandung, Karawang, Jawa Barat.

Resep Kue Cincin Ali Agrem Goreng Khas Sunda

Resep Kue

Resep Kue Cincin Ali Agrem goreng khas Sunda, Bandung, Karawang, Jawa Barat. Kue lembut dan empuk berbahan tepung beras dicampur dengan gula merah lalu digoreng ini, dahulu selalu hadir dalam berbagai acara yang berkaitan dengan tradisi yang berlangsung dalam masyarakat Sunda seperti pernikahan, khitanan, tujuh bulanan, ataupun dalam perayaan hari besar keagamaan seperti Idul Fitri.

Menurut situs Wikipedia. Ali agrem nyaéta salah sahiji kuéh tradisional Sunda nu asalna ti Karawang. Saliwat ma bentukna téh ciga donat, nga leuwih leutik. Kuéh ieu disebut ali agrem ku sabab bentukna nu ciga ali (cincin). Dijieun tina adonan béas jeung santen sarta gula kawung (gula arén). Bentukna buleud, tengahna bolong kawas ali (cingcin). Gedéna méh sarua jeung kuéh donat (rada leuwih leutik). Rasana méh sarua jeung kuéh cuhcur jeung kuéh burayot. Ni’mat saupama diopi atawa dicaneut jeung cikopi atawa cientéh haneut.

Kuéh ali agrem ieu bisa dibeuli di pasar atawa warung-warung di lembur mah sok loba kénéh nu ngajualan ali agrem. Salah sahiji Desa nu masarakatna sok nyieunan ali agrem téh aya di Desa Lemahmukti Karawang, di dieu pangrajin kuéh ali agrem masih maké resep ma icih.

Pikeun nyieun ali agrem téh bahan-bahanna mah teu beda jauh jeung nyieun burayot. Campurkeun tipung béas, kalapa parud, gula beureum jeung cai, caian nepi ka adonan bisa dibentuk, geus kitu kari ngabuleud-buleud tuluy bolongan tengahna. Mun sakirana geus anggeus, karék goréng diminyak nu geus dipanaskeun. Berikut rahasia kue alie agrem khas Karawang suku Sunda dan ada juga ali agrem khas Betawi.

Resep Kue Cincin Ali Agrem

Bahan-bahan :

  • 125 g gula aren
  • 125 g gula Pasir ROSE BRAND
  • 250 g tepung Beras ROSE BRAND
  • 125 ml air
  • Minyak Goreng ROSE BRAND (untuk menggoreng), secukupnya

Cara Membuat Kue Cincin Ali Agrem :

  1. Masak gula aren, Gula Pasir ROSE BRAND dan air hingga mendidih. Setelah mendidih, matikan api dan biarkan hangat.
  2. Siapkan wadah, masukkan Tepung Beras ROSE BRAND dan tuang air gula sedikit demi sedikit. Uleni hingga kalis. Tutup dengan kain bersih, diamkan 24 jam.
  3. Setelah 24 jam, adonan akan menjadi padat dan kental. Ambil 1 sdm adonan, bulatkan, lalu lubangi tengahnya dengan sumpit. Lakukan ke seluruh adonan.
  4. Panaskan Minyak Goreng ROSE BRAND, goreng satu per satu kue cincin dengan memutar-putar bagian tengahnya dengan sumpit. Goreng hingga warna kecokelatan.
  5. Angkat, tiriskan, kemudian sajikan.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan.